Najem tiskalnika in nekaj smernic o tem

Če želite prihraniti in biti vedno v koraku s časom glede pisarniške opreme – kot je tiskalnik ali kopirni stroj, je za vas najboljša odločitev najem (večnamenske) pisarniške opreme. Čeprav se vam bo morda zdelo, da po določenem času niti ni bistvene finančne razlike med samim najemom ali nakupom opreme za tiskanje, vendar, če pogledate iz drugega zornega kota pa je razlika enormna. Namreč sam najem vam omogoča možnost neprestane izbire najnovejše opreme za tiskanje, če pa se odločite za nakup le-te pa na koncu oziroma vsaj v roku petih let, obtičite z zastarelim tiskalnikom ter še z kupom dodatnih stroškov, ki jih ta potrebuje za delovanje.

Če nekoliko bolje pogledamo iz finančnega vidika se vam najem bolj splača, saj je vaša finančna obremenitev manjša. Najem opreme za tiskanje zahteva pogodbo in glede na to tudi neko določeno fiksno in veliko manjšo ceno zanjo, kot bi bila ta pri nakupu. Prednost najema je tudi ta, da lahko vašo pogodbo iz meseca v mesec spreminjate, predvsem glede izbire opreme ter prav tako glede časovne vezave za katero se bi odločili. Še več, najemna pogodba vas ne zavezuje, da celotno obdobje vezave ostanete na isti napravi, temveč, če je morda v tem času prišla kakšna boljša in posodobljena različica, lahko zamenjate in najamete novejšo. Z najemom opreme za tiskanje so ravno tako manjši tudi vaši davčni izdatki.

Pri sklepanju pogodbe o najemu pisarniške opreme imate bolj odprte možnosti izbire glede funkcionalnosti opreme, ki bi jo najeli. Te pa se gotovo kažejo v cenovnem okvirju. Pri najemu opreme za tiskanje, ne glede na to koliko funkcij ima ta, bo mesečni strošek še vedno veliko manjši kot v primeru, če bi se odločili za nakup ravno takšne opreme, za katerega bi morali na enkrat odšteti zelo veliko vsoto. Glede izbire opreme, ki bi bila za vas in vaše podjetje najboljša pa se pozanimajte pri svetovalcih najemo-dajalskih podjetij.

Prednost najema pisarniške opreme za tiskanje se tako najbolj izrazito kaže v manjših stroških – z najemom prihranite denar, katerega lahko bolje investirate v druge pomembne naložbe za vas in vaše podjetje.

Leave a Reply