racunovodski-servis-na-daljavo

Računovodski servis na daljavo

Praktično vsak podjetnik potrebuje računovodski servis. Že res, da v nekaterih primerih to ni zares zahtevano, a v praksi se vedno izkaže, da je veliko lažje plačati deset ali dvajset evrov na mesec za pomoč računovodskih strokovnjakov, kot pa da bi se morali sami soočati z računovodskimi opravili, tudi če dela nimamo veliko. Vsak podjetnik ima nenazadnje svojo dejavnost in svoje delo, za katerega je plačan, tako da se gotovo ne bo želel obremenjevati še z dodatnimi opravili, ki ne prinašajo denarja, lahko pa povzročijo številne težave, če jih ne opravimo pravilno. Ravno zato je računovodski servis priporočljiva izbira za vsakogar, tudi za tiste podjetnike, ki želijo poslovati brez kakšnih pretiranih komplikacij. Z računovodskim servisom namreč lahko sodelujemo kar na daljavo, kar je pogosto najboljša opcija za manj zahtevne podjetnike.

Kako lahko računovodski servis dela na daljavo?

Čisto vsega sicer verjetno ne bo mogoče urediti na daljavo. Najbolje bo, da se vnaprej pozanimamo o obveznostih, ki jih bomo morali v začetku opraviti. Verjetno se bo treba zglasiti na lokaciji računovodskega servisa in podpisati pogodbo, ob tem se lahko dogovorimo tudi o detajlih glede samega sodelovanja. A nato vse poteka kar na daljavo, saj nimamo kakšnih posebnih razlogov, da bi se morali z računovodskimi strokovnjaki srečevati osebno.

Večino dela v tem primeru prevzame računalniški sistem, ki omogoča izmenjavo dokumentov preko spleta. To je velika prednost, saj z računovodstvom ne bomo imeli dela, na strani podjetnika so praktično vsa opravila avtomatizirana, računovodski servis pa lahko enostavno dostopa do dokumentacije.

Računovodski servis z enostavnim spletnim vmesnikom

Takšni računovodski sistemi imajo običajno enostaven spletni vmesnik, v katerem opravimo vse potrebno. Podjetnik se bo najpogosteje srečal s funkcijami priprave računov in poročil, prav tako bo od računovodskega servisa dobil obračun prispevkov in drugih stroškov. Najpomembneje je, da lahko na obeh straneh enostavno dostopamo do podatkov, ki jih potrebujemo za delo in za opravljanje računovodskih nalog.

Z dobrim sistemom lahko pričakujemo, da bo delo zelo poenostavljeno. Ne bo treba pošiljati kakšnih dokumentov in posredovati informacij, saj računovodski servis vse pridobiva kar avtomatsko preko spleta. To je velika dodana prednost, s katero ponudniki brez težav upravičijo ceno računovodskih programov. Kakšnih velikih stroškov tako ali tako ne bo.

Računovodski servis na daljavo je cenejši

Pravzaprav je ugodna cena ena izmed prednosti, ki jih ima računovodski servis, ki omogoča poslovanje na daljavo. Lahko si predstavljamo, da s pomočjo naprednega računovodskega sistema močno poenostavimo delo na obeh straneh, to pa seveda pomeni tudi nižje stroške. Verjetno bo treba plačati za uporabo računovodskega sistema, a tu so stroški minimalni – nekateri programi so celo brezplačni, večinoma pa osnovni računovodski sistemi od podjetnika zahtevajo kakšnih deset evrov na mesec. Ker s tem prihranimo pri drugih računovodskih opravilih in se izognemo drugim stroškom, v resnici na mesec plačujemo manj, kot bi morali plačevati za storitve, ki jih nudi računovodski servis brez možnosti poslovanja na daljavo. Z vidika cene se torej sodelovanje na daljavo pogosto izkaže za najboljšo možnost, je pa to le pika na i vsem drugim prednostim.