izbira tiskalnika

Kako izbrati pravo napravo za tiskanje?

Tiskanje je pomemben proces tako doma kot v podjetju. Nekdo, ki se na tehnološki napredek in na možnosti, ki so dandanes dosegljive, ne spozna najbolje, se lahko sreča pred problemom. Kako v tej množici različnih tiskalnikov najsti takšnega, da vam bo za sprejemljivo ceno ponudil kar najboljše rezultate? Predstavljamo vam nekaj kriterijev, ki jih vsekakor ne smete izpustiti, ko se odločate za nakup nove naprave za tiskanje.

Hitrost tiskanja

Ena bistvenih karakteristik tiskanja je hitrost, s katero je tiskalnik zmožen producirati natisnjene strani. Nekaterim je hitrost zelo pomembna, drugim niti ne. Odvisno je, v kolikšnem obsegu se poslužujete tiskanja. Če je to enkrat na vsake toliko kakšen papir za domačo rabo, potem je seveda ta lastnost dokaj nerelevantna za vas. Če pa gre za podjetje, kjer tiskalnik uporablja večje število zaposlenih, natisne pa se dnevno veliko število papirja, je tudi hitrost ključna pri izbiri.

Kakovost

Tukaj mislimo na kakovost natisnjenih strani. Obstajajo tiskalniki, ki ponujajo visoko kakovost besedilnih strani. Ni pa nujno, da bodo taki tiskalniki dobri tudi pri tiskanju v barvah. To dvoje se v bistvu dostikrat izključuje, zato morate vedeti, kaj je v vašem primeru prioriteta.

Velikost naprave

Nekateri tiskalniki so tako majhni in lahki, da jih lahko postavite na pisalno mizo. Drugi pa so precej masivni in jim je treba v pisarni zagotoviti poseben prostor. Če ste prostorsko omejeni, potem vsekakor ne boste posegali po masivnih napravah.

Povezljivost

Pod povezljivost mislimo tako opcijo, da se lahko na en tiskalnik priključi več uporabnikov. Ta možnost tiskanja je še posebej uporabna v podjetjih, kjer en tiskalnik uporablja več zaposlenih. Ker današnji tiskalniki ne ponujajo zgolj tiskanja z računalnikov, pa mislimo tudi na povezljivost z mobilnimi napravami. Če nameravate gradiva za tiskanje prenesti direktno iz svojega mobilnega telefona ali tablice, ni to v današnjih časih več noben problem. Nekateri tiskalniki omogočajo povezavo prek USB vhoda, drugi prek Bluetootha. Nekateri tudi oboje ali še kaj dodatnega.