5 mitov o podjetništvu

1. Vsi podjetniki so nenormalno uspešni

Da so ljudje v podjetništvu kar vsi po vrsti uspešni je pogosto in zelo razširjeno med ljudmi.  Na žalost pa to le malokrat drži. Podjetniki, kot so Mark Zuckerberg in Steve Jobs, so redki, edinstveni in jih je nemogoče posnemati. Če želite biti blesteti kot podjetnik, to napravite s svojim stilom in na svoj edinstven način. Kljub temu pa pričakujte vzpone in padce, saj je podjetništvo eden izmed najbolj razgibanih in tveganih poklicev.

2. Podjetniki imajo fleksibilen urnik

“Podjetniki delajo samo nekaj ur na dan!” “Podjetniki si lahko vzamejo dolge dopuste kadar si želijo” in še marsikaj lahko slišimo. Resnica pa je čisto drugačna – pravi podjetniki so podjetju predani z dušo in telesom in se mu posvečajo tako rekoč 24 ur na dan. Tu ne gre več za službo od 8h do 16h, saj težav v podjetju, če nastopijo, ne bo rešil nihče drug kot podjetnik sam s svojo trmo in zagnanostjo.

3. Dopust si podjetnik lahko vzame kadarkoli

Podjetniki so nepreklicno vezani na svoje podjetje in morajo svoje življenje in s tem tudi dopust prilagajati trenutnemu stanju v podjetju. Predvsem prvih nekaj let, ko poslovanje še ni umirjeno in stvari še ne potekajo tako gladko, kot bi morale.

4. Podjetnik lahko dela od doma in ima zato veliko časa za družino in prijatelje

Še eno izmed napačnih prepričanj o podjetništvu! Ljudje, ki svoje delo opravljajo od doma, živijo v stalnem prepričanju, da ničesar ne zmorejo dokončati. Le pomislite – med sesanjem stanovanja se nenadoma spomnite odlične ideje, ki bi lahko pomagala vašemu podjetju in takoj prenehate s sesanjem, saj želite zamisel čimprej uresničiti. Večina podjetnikov je prav takih.

5. Vsakdo si želi biti podjetnik

Dejstvo je, da veliko ljudi zavida podjetnikom, saj menijo, da le-ti v svojem delu ves čas uživajo. Kar pa ne drži popolnoma. Tudi podjetniki morajo svoj čas zapravljati za dolgotrajne birokratske postopke, neskončne sestanke in nesmiselne telefonske klice.

Vir: Young Entrepreneur

Leave a Reply