iscem-racunovodjo-poslovni-program-v-oblaku

Iščem računovodjo, ki uporablja poslovni program v oblaku

Vedno več podjetnikov vpisuje v spletni iskalnik »iščem računovodjo za spletno vodenje računov«, saj je brezpapirno poslovanje postalo skorajda nuja, kar narekuje tudi elektronska dokumentacija, ki se lahko prenaša iz programa v program. To omogoča le e-računovodstvo oziroma računovodski programi v oblaku.

Vodenje poslovnih knjig v oblaku prinaša številne prednosti, saj gre za ažurno in varno izmenjevanje finančnih podatkov. Če podjetniki želijo poslovati na tak način, morajo najti računovodski servis, ki uporablja poslovni program v oblaku, zato da bo povezovanje med podjetnikom in knjigovodjo najbolj učinkovito, finančni podatki pa bodo dostopni kadarkoli in iz katerekoli elektronske naprave, ki nudi povezavo z internetom.

Iščem računovodjo za hiter dostop do podatkov

Z e-računovodstvom lahko podjetnik kadarkoli in kjerkoli dostopa do svojih računov in ključnih finančnih podatkov. Pri uporabi staromodnega namiznega programa mora podjetnik iti v pisarno in do podatkov dostopati preko računalnika. Namreč, programska oprema, podatki in vsi računi se nahajajo na lokalnem računalniškem pogonu. Vse to pa omejuje dostop do podatkov.

Pri računovodstvu v oblaku pa so vsi podatki in zapisi varno šifrirani in shranjeni v strežniku v oblaku, zato podjetniku ni potrebno nameščati programske opreme na računalnik, saj lahko vse opravi preko spletnega brskalnika in internetne povezave. Enak dostop do podatkov ima tudi knjigovodja, ki dostopa v sistem z uporabo uporabniškega gesla in podeljenih pravic za uporabo.

Iščem računovodjo za brezpapirno poslovanje

Spletni program za vodenje računov v oblaku nudi veliko mero prilagodljivosti in ažurnega povezovanja z računovodskim servisom. Podjetniku ni potrebno tedensko prinašati papirnatih dokumentov v računovodski servis, zato da bi se dokumenti lahko poknjižili, plačali preko banke, pripravili davčni obračuni ali drugo. Gre za nov sistem brezpapirnega poslovanja, kjer skorajda vsi procesi potekajo preko spleta, kjer se izmenjujejo digitalni in elektronski dokumenti, kot so na primer e-računi.

Ker so vsi dokumenti digitalizirani in shranjeni v oblaku, papirnatih izvirnikov ni treba hraniti. Tako lahko podjetnik prihrani pri prostorih za shranjevanje in stroških arhiviranja. Podjetnik lahko s knjigovodjo sodeluje tako, da določene dokumente sam vnaša v sistem, nato pa knjigovodja dokument v programu potrdi in ga poknjiži ali plača. Podjetnik lahko pošlje elektronski dokument tudi v spletni odlagalni nabiralnik, od koder ga knjigovodja prevzame še v istem trenutku.

E-računovodstvo za varno shranjevanje podatkov

Pri uporabi spletnega poslovnega programa v oblaku se vsi finančni podatki shranjujejo in varnostno kopirajo z zapletenimi stopnjami šifriranja, kar onemogoča spletne zlorabe in vdor v sistem. Podatki niso shranjeni na fizičnem strežniku v pisarni ali na trdem disku na prenosniku. Vsi podatki so namreč šifrirani pri viru sistema, kar omogoča optimalno varnost. Prav tako se delo v programu samodejno shrani, zato ni potrebno ves čas klikati na gumb za shranjevanje.

Vsi podjetniki, ki v iskalnik vpisujejo »iščem računovodjo za vodenje poslovnih knjig v oblaku«, morajo tudi najti ustrezno ponudbo sistema v oblaku, ki omogoča samodejne posodobitve vsakič, ko je na voljo nova različica. Program se mora tudi posodabljati glede relevantnih podatkov, kot so davčne stopnje, baza kupcev, zaloge in drugo.