tiskanje in multifunkcijske naprave

Izbira prave multifunkcijske naprave

Multifunkcijske naprave služijo številnim funkcijam kot so skeniranje, tiskanje in fotokopiranje. Vsaka od njih pa ima še kakšno dodatno lastnost ali funkcijo. Paleta naprav je res pestra, zato je izbira tiste, ki bo vam najbolj ustrezala, lahko precej težka.

Treba si je vzeti dovolj časa in preučiti, kaj imate na razpolago. Pri tem naj vam bo izhodišče naprava, ki si jo lastite trenutno ali ste jo imeli v preteklosti. Kaj je bilo tisto, kar vas je pri njej motilo? Kaj vam je ustrezalo? Poleg tega pridobite več mnenj strokovnjakov, da vam povedo, kaj je na voljo v zadnjem času. Mogoče za katero od funkcij sploh niste vedeli, da jo lahko dobite, pa vam lahko zelo olajša vsakodnevno tiskanje.

Kolikšen znesek imate na razpolago?

Cene multifunkcijskih naprav se gibljejo od le nekaj 10 evrov do tisoč evrov in več. Razpon je torej zelo širok. Sami morate vedeti, kaj si lahko privoščite in koliko vam je smiselno zapraviti za tako napravo. Če potrebujete tiskalnik, ki vam bo zagotavljal nadpovrečne rezultate in nameravate tiskanje izvajati na različne formate ali celo na različne materiale, potem boste morali seči nekoliko globlje v žep. Če pa vam zadostuje neka osnovna raven tiskanja in nekih posebnih funkcij niti ne potrebujete, se boste povsem zadovoljili z multifunkcijsko napravo za nekaj 10 evrov.

Če so vaše potrebe večje od vaših zmožnosti za investicijo, se lahko odločite tudi za najem naprave. Na tak način boste plačevali mesečno najemnino, začetni investiciji pa se boste izognili.

Tiskalniki se sicer razlikujejo po kakovosti tiskanja, po hitrosti, s katero so zmožni izvesti tiskanje, po kapaciteti za papir… Nekateri tiskalniki omogočajo povezavo več računalnikov v omrežje, kar pomeni, da lahko enega uporablja več sodelavcev. To je še posebej praktično pri delu v pisarnah. Nekateri tiskalniki omogočajo tiskanje direktno s pametnega telefona ali tablice, kar je tudi lahko nekaj, kar marsikomu olajša delo.