Kako dodamo podjetje na seznam Google Maps?

S to funkcijo si boste zagotovili, da se sedež podjetja, torej naslov, pojavi na različnih aplikacijah, ki jih ponuja Google. Te so Google Places, Google+, Google Analytics in Adwords. Vendar pozor! V Google Maps boste lahko vpisali podjetje v kolikor ima le-to fizičen naslov.

Dodajanje poslovnega naslova na Google.

V kolikor ste uveljavljen podjetnik, potem je vaše podjetje zagotovo že na Google My Business. V takšnem primeru morate le še izpolniti zahtevo in proces je končan. V ostalih primerih pa berite dalje.

Pojdite na “Google My Business”.

Izberite ukaz “Get on Google”

Vnesite naziv in sedež podjetja v iskalno polje.

Izberite ali dodajte sedež podjetja.

Iz seznama, ki se prikaže izberite vaše podjetje. V primeru, da se ne prikaže izberite “Add your Business” in nato izpolnite potrebne podatke. Tu nastavite tudi kako naj se vaši podatki prikažejo na spletu. Skušajte odgovoriti na vprašanja, ki vam jih Google zastavlja, kajti na ta način bo vaše podjetje lažje dostopno iskalcem.

Izbor kategorije

Na dnu obrazca izberite še kategorijo, ki opredeljujejo vašo dejavnost. Google ima prednastavljena pravila iskanja. Zato je to zelo pomemben korak.

Preverite vaš sedež podjetja

Google bo preveril ali je vaše podjetje res tam kjer pravite, da je. Na potrditev boste morali čakati od enega do dveh tednov. Na vaš sedež podjetja bo posredovana PIN koda s katero se boste prijavili. Lahko pa boste tudi izbrali klic po telefonu ali pa sms sporočilo.

Potrdite vašo dejavnost. Nastavite še Google+ Page.