koliko-stane-zobni-vsadek

Koliko stane zobni vsadek?

Nekatere zobozdravniške storitve so brezplačne, nekatere pa znajo biti kar precej drage. Koliko stane zobni vsadek? Prav te storitve se lahko uvrščajo v višji cenovni rang, a ker gre za širok spekter različnih zobozdravniških rešitev, ne moremo takoj zatrditi, da bojo cene visoke.

Zobni vsadki oziroma implantati so vsestransko uporabni pri zahtevnih zobozdravniških posegih, specifično pri tistih, ki vključujejo nadomeščanje in rekonstrukcijo poškodovanih ali manjkajočih zob. V takšnih primerih ponujajo zelo dobro rešitev in dobrodošlo alternativo drugim možnostim, seveda pa se ob tem vprašamo, koliko stane zobni vsadek. Gre namreč za dražjo opcijo, klasično zdravljenje je običajno cenejše. Res pa je, da implantati ceno upravičujejo z odličnim rezultatom in trajnim zadovoljstvom.

Koliko stane zobni vsadek ob vseh drugih storitvah?

Pri ocenjevanju stroškov moramo upoštevati vse povezane storitve, ne le samih implantatov. Morda bi lahko dobili napačno predstavo, če bi se vprašali le, koliko stane zobni vsadek sam, torej izdelek brez vseh povezanih storitev. Posegi niso enostavni, kar nekaj storitev in izdelkov sodi v celotno zdravljenje:

  • Pregled in diagnostika
  • Odstranjevanje poškodovanih zob
  • Izbira in namestitev implantata
  • Izbira in namestitev protetičnih izdelkov
  • Dolgoročna oskrba

Vsak primer je specifičen in ne moremo vedno točno vedeti, kako bodo postopki zdravljenja potekali, tako tudi ne moremo vedno reči, koliko stane zobni vsadek. Res pa je, da imamo včasih na voljo celovite pakete, ki ponujajo zdravljenje po določeni ceni in lahko stroške bolje predvidimo. Prav tako imajo zobozdravniki pogosto objavljen točen cenik za vse storitve in lahko opravimo izračun.

Koliko stane zobni vsadek sam?

Najlažji bo izračun pri enostavnih zdravljenjih, pri katerih je cena samega implantata res relevantna. Ta zdravljenja bodo tudi relativno poceni, kar je prav tako dobrodošlo.

Cena implantata bo v tem primeru okoli 500 evrov. To je grob približek, ki ne upošteva vseh detajlov, ki so tu v igri. Na voljo imamo različne implantate v več kakovostnih in cenovnih razredih, cene pa se seveda razlikujejo tudi med ponudniki. Kaj lahko dobimo ugodnejše ponudbe, že za kakšnih 400 evrov, a seveda se splača posegati po bolj kakovostnih in posledično dražjih izdelkih in storitvah. Koliko stane zobni vsadek višje kakovosti? Za 500 ali 600 evrov lahko že pričakujemo dober rezultat, imamo pa na voljo tudi dražje izdelke, ki so pogosto posebej pripravljeni za specifičen primer in se tudi s ceno pridružujejo stroškom celotnega zdravljenja.

Koliko stane zobni vsadek v kompletu?

Pri zahtevnejših posegih se lahko cena oblikuje na podlagi vseh vključenih storitev, včasih so ponudbe te vrste zelo ugodne. Poznamo kar nekaj elegantnih rešitev, ki jih ponujajo zobni vsadki. Takšna je recimo storitev all on 4, ki vključuje namestitev celotne proteze na štiri implantate, za to bo treba odšteti okoli 5000 evrov. Cenejša je izdelava proteze na dveh implantatih, običajno je to spodnja proteza – kompletna storitev stane okoli 2000 evrov. V vsakem primeru pa je treba seveda opraviti pregled, da se oceni stanje in načrtuje najboljša rešitev. Na podlagi tega se seveda tudi določi, koliko stane zobni vsadek z vsemi potrebnimi storitvami v dani situaciji.