Virtualna pisarna

Virtualna pisarna je storitev, namenjena podjetnikom, ki potrebujejo poslovni naslov, a za izvajanje dejavnosti ne potrebujejo ali ne želijo najeti lastnega poslovnega prostora.

Virtualno pisarno pogosto najamejo programerji, oblikovalci spletnih strani, prevajalci, ipd., ki za izvajanje dejavnosti ne potrebujejo posebnega poslovnega prostora, morajo pa imeti poslovni naslov in sedež podjetja za registracijo dejavnosti.

Pogosto se zgodi, da podjetnik delo opravlja na domu, a hoče ločevati družino in službo. Zato najame virtualno pisarno, s čimer se izogne obiskom strank na domu, telefonskim klicem na domač naslov in poslovni pošti v domač nabiralnik.

Nekateri si želijo ustanoviti podjetje na domu, a za registracijo dejavnosti ne pridobijo potrebnega soglasja sosedov. V tem primeru je najem virtualne pisarne zanje prava rešitev, saj hkrati pridobijo vsa soglasja, potrebna za registracijo dejavnosti.

Najem virtualne pisarne torej prinaša poslovni naslov in sedež podjetja, prihranitev nepotrebnih stroškov za najem poslovnih prostorov, vsa potrebna soglasja za registracijo dejavnosti, poleg tega pa še možnost najema sejne sobe za pomembne sestanke.

Leave a Reply