Podjetje v finančni stiski – posojilo?

Ste lastnik manjšega oziroma srednjega podjetja in ste se znašli v finančni stiski? Torej, potrebujete denar, na misel pa vam pride le kredit, kar vas spravlja v nelagodje? Najprej se lahko potolažite, da zagotovo niste edini.

Druga dobra novica je, da kredit ni edina rešitev, saj obstaja alternativa, ki se ji reče odkup terjatev. To po navadi predstavlja še cenovno ugodnejšo rešitev in je odlična za podjetja, ki imajo nizko kreditno sposobnost.

Vaša možnost je odkup terjatev

Ima kup drugih prednosti. Zagotovo zelo dobrodošla informacija je ta, da je odkup terjatev zelo hiter, saj denar lahko dobite že v manj kot 24 urah.

Druga dobra novica je, da je postopek veliko manj zapleten kot pri pridobivanju kredita. Pri kreditu je slabost ta, da se glede na število let, ko ga odplačujete, nabirajo obresti. Pri odkupu terjatev pa je tako, da ni obresti.

Prednost odkupa terjatev je tudi, da naenkrat lahko vzamete več storitev odkupa terjatev, saj prejšnja storitev ni vezana na naslednjo. Tudi pri kreditu sicer lahko vzamete še eno posojilo, a zna biti precej neugodno, če niste odplačali niti prejšnjega, na glavo pa si nakopljete še enega, medtem ko ne veste, kako bo vaše podjetje poslovalo čez eno ali dve leti.

Lahko se vseeno odločite za kredit, a ga boste mogoče za manjše oziroma srednje veliko podjetje pridobili nekoliko težje, saj banke v zadnjem času niso tako naklonjene pri odobritvi kreditov za mala oziroma srednja podjetja, pa tudi postopek pridobitve zna trajati več tednov ali celo mesecev. Problem pri kreditu zna biti tudi stres, ki si ga nakopljete, saj s tem, ko ste vzeli kredit, tudi precej tvegate. Ne glede namreč, kako bo v prihodnje poslovalo vaše podjetje, bo potrebno kredit odplačati.

Leave a Reply