Poslovanje na daljavo

Z neustavljivim prodorom tehnologije v naša življenja in predvsem z uveljavitvijo interneta po praktično vsem svetu se je poslovni svet zelo spremenil. Toliko, da je danes možno delati kar od doma, pa vseeno nimamo težav z doseganjem strank in partnerjev, ki živijo na drugem koncu države ali celo na drugi strani sveta. Poslovanje na daljavo ima številne prednosti in pomanjkljivost, kot to velja za praktično vsako vrsto posla in še kaj drugega. Je pa področje dokaj dobro urejeno, da omogoča podjetnikom brezskrbno delo in celo izkoriščanje nekaterih dodatnih prednosti. Najem sedeža podjetja na primer omogoča, da je podjetje s svojim sedežem prisotno na določeni lokaciji, kljub temu, da posluje na daljavo.

Prednosti oddaljenega sedeža

Sedež podjetja ima več kot le formalno vlogo. Oddaljeni sedež olajša poslovanje tistim, ki delajo na daljavo, predvsem samostojnim podjetnikom in manjšim podjetjem, tudi tistim, ki delajo od doma. Podjetje se lahko z oddaljenim sedežem v prestolnici države bistveno približa svojim strankam in poslovnim partnerjem, ki bodo nedvomno zadovoljni, da je podjetje v njihovi relativni bližini, četudi le na papirju.

Oddaljeni sedež pa ni le virtualni podatek, ki kot formalnost prinaša še druge prednosti. Nekateri ponudniki storitve najema sedeža podjetja na naslovu nudijo tudi druge storitve, na primer uporabo pisarne oziroma konferenčne sobe, seveda pa ta naslov lahko služi tudi za sprejemanje pošte. Gre torej za povsem uporaben naslov, kjer bodo stranke in partnerji lahko dejansko dosegli podjetje. Dobrodošel plus je, če najamete virtualne prostore na naslovu v poslovnem središču, po možnosti na naslovu velike in prepoznavne poslovne zgradbe.

Prednosti oddaljenega sedeža pri poslovanju na daljavo je veliko, pomanjkljivosti pa le malo. Še stroški so za najem sedeža podjetja le minimalni, prav tako so postopki, povezani s prijavo oziroma selitvijo podjetja na drug naslov, razmeroma preprosti.