V podjetništvu pomembno vlogo igrajo investitorji

V kolikor vas interesira podjetništvo, pa ne najdete investitorjev, vam predstavljamo podjetje, ki vlaga v podjetnike začetnike in start-up podjetja. Podjetje je sicer iz Vleike Britanije, kar p ane pomeni, da svojih stredstev ne vlaga tudi v druga evropska podjetja.

Cilj podjetja Y Combinator je start-up podjetjem nuditi pomoč v prvi fazi, npr. da start-up sploh pride do tiste točke na kateri že nekaj naredi, nato pa potrebuje resno finančno pomoč, da izpelje zadevo do konca.

Podjetje nudi tako finančno pomoč, kot tudi pomoč pri iskanju nadaljnih investitorjev

Pri Y Combinator-ju vlagajo v start-up podjetja manjša sredstva (redko nad 20.000 USD) v zameno za manjše deleže v podjetju (največkrat od 2 do 10 odstotkov). Večina investitorjev ponuja poleg denarja še nekaj pomoči in tako je tudi pri Y Combinatorju. Y Combinator pomaga start-up podjetjem pri izoblikovanju poslovne ideje in pri odgovorih na mnoga vprašanja, ki jih imajo podjetniki začetniki.

Y Combinator podpira start-up podjetja iz različnih industrij vendar so jim trenutno najbolj zanimiva takšna, ki se ukvarjajo z mobilnimi in spletnimi aplikacijami.

Tudi prijava za financiranje je pri Y Combinator-ju drugačna: namesto zbiranja poslovnih načrtov in predstavitve le teh, start-up zgolj izpolni formular. Kasneje so najbolj perspektivni start-upi povabljeni na razgovor in Y Combinator se odloči za financiranje takoj po razgovoru.

V kolikor imate namen ustanoviti tehnološko start-up podjetje in se s tem podati v podjetništvo je morda Y Combinator ravno pravšnji partner za vas.

Vir: ycombinator.com

Leave a Reply